četvrtak, 15. studenoga 2012.

Najčešći kvarovi, uzroci i posljedice

Ako vam curi slavina ili miješalica u kupatilu ili kuhinji
uzrok je vaše ignoriranje kvara, ako se kvar otkloni na vrijeme cijena popravka se kreće oko 10 E, ako kvar i dalje ignorirate posljedica je potrošnja vode je oko 100 litara dnevno i nastaje veća šteta na slavini jer voda ako propušta pod pritiskom stvara trenje i dodatno ošteti slavinu koju ćete na kraju morati zamijeniti.

Isto tako stvara kondenzaciju na vodo instalacijama što ima za posljedicu ubrzano propadanje, oksidaciju i stvara vlagu na zidovima oko vodo instalacija.

Kvar na vodo instalacijama osim potrošnje vode stvara vlagu u toj prostoriji i uzrokuje oštećenje zidova oko vodo instalacija što dovodi do odvajanja žbuke i keramičkih pločica ovakvi kvarovi se otklanjaju zamjenom starih metalnih dijelova PPR plastikom.


Kvar na odvodu je najčešće prilikom propadanja olovnih cijevi koje se moraju u cijelosti zamijeniti isto dovodi do propadanja zidova i poda najčešće ovakve kvarove teško primijetite zato što su u podu i cure u prostoriju ispod ili ako ste u prizemlju ta se voda razlijeva ispod estriha i stvara vlagu u cijelom stanu isto tako ovakvi kvarovi mogu procuriti i na zidove fasade, imali smo jedan slučaj gdje je zid fasade obložen siporeksom (Ytung) se natopio i zimi je došlo do smrzavanja i rušenja cijele obloge vanjskog zida prilikom otapanja.

Tropske biljke najbolje rastu i pristaju u svijetloj kupaonici

Ukrašavanje kupaonice tropskim biljkama sve je popularniji trend u uređenju interijera jer čak i malo zelenila može stvoriti mnogo živa...